TIPS        OVER AAD          CONTACT        

Website verhuizen

Website verhuizen

Siteren, met de S van verhuisService

Wil je je website van je huidige hostpartij verhuizen naar mijn serverruimte? Dan verhuis ik je website graag voor je.

Wat komt er kijken bij een verhuizing van een website?

Back-up

Als eerste maak ik een back-up van je huidige website zodat we deze niet kwijt raken. Ik kan de back-up alvast bij mij op de server zetten zodat ik kan uittesten of alles goed werkt.

Verhuizing domeinnaam

Bij je huidige hostpartij moet de verhuistoken aangevraagd worden: een sleutel bestaande uit cijfers en letters. Met deze verhuistoken kan ik ervoor zorgen dat je domeinnaam verhuisd naar mijn omgeving. Als voorbeeld: bij een verhuizing geef je via een adreswijziging door dat je van het ene adres naar een ander adres verhuisd. Dit doen we ook voor je website adres (url). Via SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) worden al je bezoekers dan via je www adres naar mijn server gestuurd.

Serverruimte

Op mijn server reserveer ik een stukje ruimte voor jouw website. Daar zet ik alvast de back-up op. Zodra de verhuizing van je domeinnaam is geregeld (kan tot 48 uur duren), dan draait je website weer (of bij een nieuwe website: dan gaat je website online).

E-mail instellingen

Op diezelfde server maak ik je e-mail adressen aan en krijg je van mij de inlogcodes die je in je eigen e-mail programma kunt wijzigen. Over het algemeen geldt dat voor alle POP3 adressen geldt:
inkomende server: mail.domeinnaam.nl
uitgaande server: mail.domeinnaam.nl

Monitoring

Zodra dit is geregeld, is je website in principe verhuisd. Ik monitor je website en e-mail dan nog gedurende een week om te kijken of alles goed verloopt.

 

Wil je je bestaande of nieuwe website naar mij verhuizen? Lees dan meer over mijn hosting of neem contact op met me.

website verhuizen