TIPS        OVER AAD          CONTACT        

Draadloos de klos

Draadloos de klos

Aan de universiteit van Leuven (België) hebben onderzoekers een beveiligingslek ontdekt in het WiFI-protocol waardoor 60% van alle WiFi netwerken aangetast kunnen worden.

Wat is er ontdekt:

Een Wifi-netwerk maakt gebruik van software voor het versleutelen van gegevens. Dit wordt in veel gevallen gedaan met WPA2. Als een apparaat contact maakt met een WiFi-netwerk, dan moet deze zich aanmelden. Dit gebeurt met een wederzijdse begroeting in 4 stappen. Door gebruik te maken van een standaard functie binnen het begroetingsritueel kon de beveiligingssleutel achterhaald worden en was het niet alleen mogelijk om bestanden te bemachtigen, maar ook toe te voegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ransomware zoals Wannacry dat al heel veel problemen heeft veroorzaakt eerder dit jaar.

Om dit probleem voor de verschillende apparaten zo snel mogelijk op te lossen zal een specifieke apparaat update snel op de markt gebracht worden. Het is dan ook van groot belang om deze zo snel mogelijk te doen zodra die beschikbaar is.

Natuurlijk is niet elk WiFi-netwerk even interessant om op in te breken, maar neem geen risico’s. Net zoals je ’s avonds de voordeur afsluit wordt het net zo belangrijk om onze digitale huis te beschermen. Zelfs verzekeraars gaan er al op inspelen door een aparte verzekering aan te bieden.

Het wachten is nu op de leveranciers om de update aan te bieden, maar update dan zo snel mogelijk je apparaten om ook dit lek weer te dichten.

Lees hier meer over Krack: https://tweakers.net/reviews/5789/de-krack-aanval-op-wpa2.html

Geef een reactie